Nieuwe drone regels 2 0 2 1

Sinds 31 december 2020 is de wetgeving omtrent het gebruik van drones aangepast. Elke drone voorzien van een camera dient geregistreerd te worden bij het RDW. Daarnaast gelden er aanvullende eisen, zoals o.a. een online examen voor de verschillende klassen. Wat van toepassing is voor u als drone piloot is afhankelijk van het gewicht en de eventuele toepassing.

Daarnaast wordt er geen verschil meer gemaakt tussen het uitvoeren van commerciële en recreatieve vluchten. Wel dient de piloot te beschikken over een juiste verzekering. De meeste particuliere verzekeraars bieden geen dekking voor het zakelijk vliegen met een drone.

Wie vliegt onder de huidige ROC-L regels kan nog door blijven vliegen onder deze regels tot 1 januari 2022 daarna is dit niet meer mogelijk.  Halverwege juli 2021 kan het huidige ROC-L omgezet worden naar een andere certificaat. Vermoedelijk is dit de klasse A1/A3 en de A2, hiervoor dient men een online kennistest (zonder examen) af te leggen waarna men het certificaat ontvangt.

Hieronder een handige link met veel informatie en een overzicht met de nieuwe categorieën.

EU droneregels: in welke categorie kom je terecht?

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone/vraag-en-antwoord/registreren-eigenaar-drone/

Bouw Projecten Overijssel

Nieuwe Drone Regels 2 0 2 1
Overzicht categorieën.