Nieuws

Lees hier de meest recente berichten van Made by Drones, uitgevoerde opdrachten, informatie over drones en andere interessante berichtgeving.

Diensten

Luchtfotografie

De luchtfoto's worden gemaakt met de Phantom 4 PRO met een camera met een 1-inch 20-megapixel CMOS sensor.

Luchtvideo

De luchtvideo's worden gemaakt met de Phantom 4 PRO met een camera DCI 4K/60 (4096 x 2160/60fps) at a bitrate of 100Mbps.

360° fotografie

360° foto's worden gemaakt door de Phantom 4 PRO met een camera met een 1-inch 20-megapixel CMOS sensor.

Ontzorgen Social Media

Ontzorgen Social Media. Het verzorgen van content op de diverse Social Media kanalen.

Video Montage

Het monteren van de gemaakte beelden in een mooie video met bijpassende muziek.

Drone Demonstraties

Het demonstreren van de drone, hoe het werkt! Stand met leuke reeds gemaakte beelden en handige tips en informatie.

Team

Het team van Made by Drones

Mark Bruggeman

Eigenaar | Drone Piloot

Over Ons

Biography

Made by Drones is in 2015 ontstaan vanuit een passie voor het hobbymatig vliegen met drones. In december 2016 heb ik besloten om van Made by Drones een bedrijf te maken, om de drone ook bedrijfsmatig te kunnen inzetten. Voor zowel bedrijven als particulieren. Wij vliegen momenteel met de DJI Phantom 4 PRO voorzien van een hoog kwaliteit camera, welke foto’s maakt in 20 megapixels en videobeelden opneemt in 4K 4096x2160 @110Mbps kwaliteit.

Wij zijn onder andere inzetbaar voor onderstaande toepassingen.

 • Fotografie voor makelaars.
 • Bedrijfsfilm en binnen vliegen met een drone.
 • Het volgen van uw bouwprojecten.
 • Live uitzenden van uw evenement op Social Media.
 • 360 graden foto’s.
 • Ontzorgen Social Media
 • Sinds januari 2017 is Made by Drones in het bezit van een ROC-Light certificaat welke benodigd is om bedrijfsmatig vluchten uit te voeren. Tevens zijn wij verzekerd voor de zakelijke vluchten met een drone tot een bedrag van € 1.000.000,-

  Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart.

  Voor een vrijblijvende offerte of meer informatie kunt u contact met mij opnemen via het contact formulier of even contact opnemen via het telefoonnummer vermeld hiernaast.

  Bedrijfs Info

        Made by Drones

          Tarweakker 3
          8141HW Heino

  •   ROC-Light | Gecertificeerd
  •   Lid van | KNVvL Drones
  •   KvK nummer | 67567339
  •   Rabobank |
  •   Verzekerd | Voor Commercieel Gebruik
  Contact

  Voor een vrijblijvende offerte, informatie of een reactie kunt u contact opnemen via onderstaand contact formulier of u kunt een email sturen aan het onderstaande e-mailadres (of klik op het icoontje) met vermelding van naam en onderwerp dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Of kijk even bij "Over Ons" voor het telefoonnummer.

   

  madebydrones@gmail.com

   
  Regelgeving

  ROC Light Certificering

  Update: Inmiddels zijn er sinds 30 december 2020 nieuwe drone regels, piloten mogen onder de huidige ROC-L regeling nog tot 1 januari 2022 door vliegen en kunnen vanaf juli 2021 een overgangsregeling aanvragen. De minidrone-regeling ook wel de ROC-Light genoemd is per 1 juli 2016 ingevoerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Met deze regeling wordt het professioneel gebruiken van drones wat laagdrempeliger.

  Commercieel Drone Gebruik

  Het commercieel toepassen van een drone is in Nederland aan strenge regels verbonden. Het hobby matig drone vliegen valt in Nederland onder de Regeling Modelvliegen. Het commercieel vliegen valt onder de ROC en de ROC-Light. Zo mag je je drone niet zomaar gebruiken om bijvoorbeeld foto's te maken voor een makelaar. Of een bedrijfsfilmpje maken voor het plaatselijke bedrijf. Zonder dat je hier de juiste papieren voor hebt.

  Aan welke regels moet je voldoen?

  Je dient een examen met goed gevolg af te leggen, om aan te tonen dat je voldoende kennis hebt. Van de luchtwaardigheid van het toestel, van de weersverwachtingen en je dient o.a. de luchtvaartkaart te kunnen lezen. Hieronder een opsomming van zaken welke verplicht zijn om onder de ROC-Light te mogen vliegen.

  • Examen afleggen met goed gevolg bij EUROUSC.
  • Registreren van de drone waarmee gevlogen wordt (Bvl).
  • Aanvragen van een speciale WA verzekering voor drones met o.a. dekking op molest en kaping.
  • Aanvragen ROC-Light Certificaat als alle onderdelen goed doorlopen zijn.
  • Afleggen praktijktest i.m.v. aanvraag verzekering.
  • Ontheffing RPA-L (remote pilot licence).
  • Ontheffing S-BvL (Speciaal-Bewijs van Luchtwaardigheid).

  Als alle bovengenoemde punten met goed gevolg zijn doorlopen wordt de ROC-Light vergunning afgegeven en mag je je drone commercieel in gaan zetten.

  www.ilent.nl

  Nieuwe Drone Regels 2 0 2 1

  Sinds 30 december 20200 zijn er nieuwe regels omtrent drone vliegen. Er wordt nu geen onderscheidt meer gemaakt tussen recreatieve en commerciële drone vluchten. Alle drones voorzien van een camera dienen geregistreerd te worden bij het RDW. Het registratie nummer dient zichtbaar op je drone te staan, dit nummer geldt voor alle drones die je bezit. Of je een cursus en examen dient te volgen is afhankelijk van het gewicht van je drone. Deze vindt je hier! Er zijn op dit moment drie verschillende klassen namelijk klasse A1, A2 en A3. Als je zakelijke vluchten uitvoert dien je wel te beschikken over een zakelijke verzekering, de meeste particuliere verzekeraars bieden geen dekking aan zakelijke vluchten. Je voert al een commerciële vlucht uit als je een foto "gratis" ter beschikking steld. Meer info van de nieuwe regels zijn te vinden via onderstaande linkjes.

  https://www.dronewatch.nl/2020/01/17/eu-droneregels-in-welke-subcategorie-kom-je-op-1-juli-2020-terecht/

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone/vraag-en-antwoord/registreren-eigenaar-drone

  Nieuwe drone regels 2 0 2 1

  Vlieg je drone veilig

  Vlieg je drone veilig is een publiekscampagne van Wiebe de jager van Dronewatch. Omdat niet iedereen op de hoogte is van de regelgeving omtrent het gebruik van drones. En er steeds meer verkocht worden, leidt dit vaak tot gevaarlijke situaties. Om deze hobby niet meer beperkingen op te leggen is de website "vlieg je drone veilig" opgezet. Hier wordt heel duidelijk de huidige regelgeving aangegeven. Wat je wel en niet moet doen, ken je drone en er wordt een kaart aangegeven waar je wel en niet mag vliegen. Dronewatch wil met deze campagne hier verandering in brengen.

  (klik op de banner om naar www.vliegjedroneveilig.nl te gaan)

  Op de site Dronewatch wordt de publiekscampagne aangekondigd.

  Regels

  De wet- en regelgeving rond drones. Aan het vliegen met een drone zitten ook enkele regels. Voor velen zijn deze nog erg onduidelijk. Op deze pagina wil ik jullie op de hoogte brengen van de meest recente regels tot nu toe. De regels omtrent drones zijn nog volop in ontwikkeling. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn voeg ik dit bij op deze pagina.

  Bron: www.drones.nl

  Vliegen met drones is in Nederland toegestaan en valt onder de Regeling Modelvliegen. Deze regeling is opgesteld door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Hieronder een paar linkjes naar de site van de overheid en andere handige links:

  Kaart met No-Fly zones en andere belangrijke info!

  Tabel met regelgeving hobby vs beroeps!

  Mag ik als particulier vliegen met een drone?

  Regeling modelvliegen Geldend op 18-07-2015

  Belangrijke regels:

  • U moet op veilige afstand van mensen en gebouwen vliegen.
  • U mag niet binnen een straal van 3 kilometer rondom een (militair) vliegtuigveld vliegen.
  • U mag niet hoger vliegen dan 120 meter boven de grond of het water.
  • U mag alleen met u drone vliegen als er geen andere luchtvaartuigen in de   buurt zijn.
  • U moet de drone altijd kunnen zien.
  • U mag niet in het donker vliegen.
  • U moet altijd voorrang geven aan alle andere luchtvaartuigen, zoals vliegtuigen, helikopters, zweeftoestellen en luchtschepen. Dit betekent dat u   direct moet landen zodra u een luchtvaartuig ziet naderen.

  Let wel: dit is geen bindend juridisch advies en we kunnen dan ook geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor de juistheid of geldigheid van deze informatie.

  Onze Klanten

  [tc-logo-slider style="one" autoplay="true" stoponhover="true" loop="true" lg_items="6" sm_items="5" tablets="3" mobi_items="2" logo_cat="clients" title="false" title_posi="top" nav="true" nav_style="tcls-nav-top-right" rtl="false" dots="false" stage_padding="0" margin="0" hover="tczoomin" border="false"]