Rondje Dalfsen aan de Vecht

Rondje Dalfsen aan de Vecht

Dalfsen een dorpje gelegen aan de vecht. Begin augustus even met de drone op geweest richting Dalfsen, daar kwam ik kasteel Rechteren tegen. Op een gepaste afstand de auto geparkeerd en een paar foto’s en bewegende beelden gemaakt. Daarna door gereden naar sluis vechterweerd aan de andere kant van Dalfsen. Dit is een sluis verbinding tussen de vecht om het hoogte verschil in het landschap op te vangen. Tevens een sluiproute voor fiets verkeer om van de Marshoek naar Broekhuizen te fietsen of andersom!

De naam Dalfsen komt voor het eerst voor in officiële documenten uit het jaar 1231. Dalfsen is de enige grotere plaats aan de Overijsselse Vecht die nooit stadsrechten heeft gekregen. Dit houdt verband met de nabijheid van kasteel Rechteren. Dit kasteel staat ten opzichte van het dorp Dalfsen net aan de zuidzijde van de Vecht en is gebouwd in het jaar 1320. Het wordt al sinds de 15e eeuw bewoond door hetzelfde geslacht.

Hieronder een foto en video impressie:

Kasteel Rechteren Dalfsen

Kasteel Rechteren Dalfsen

Vechterweerd Dalfsen

Drinkwaterproductiebedrijf Vechterweerd van Vitens en de sluizen in de vecht.

Ook een luchtfoto of video informeer gerust eens naar de mogelijkheden! Wij geven ook leuke demonstraties met de drone en zelf even vliegen behoort ook tot de mogelijkheid. Via het contactformulier kunt u contact met mij opnemen of bel even met Tel: 06 – 200 93 642!

Rondje Dalfsen aan de Vecht

facebook                          youtube-subscribe

Wilt u reageren op dit bericht of meer informatie over onze diensten neem dan even contact op via onderstaand contactformulier.