ROC-Light Gecertificeerd

MadebyDrones heeft de afgelopen weken niet stilgezeten! Er zijn veel afwegingen aan vooraf gegaan. Maar uit eindelijk is de knoop doorgehakt en gaan we de hobby omzetten naar een klein bedrijfje naast mijn dagelijkse werkzaamheden.

Om als commercieel drone piloot aan de gang te gaan dien je aan een aantal voor waarden te voldoen. Een examen afleggen is daar één onderdeel van. Om mij goed voor te bereiden om het examen heb ik 2 weken geleden een 2 daagse cursus in Hilversum gevolgd. Hier passeerden van allerlei reeds bekende of juist nog onbekende informatie welke te maken hebben met het drone vliegen.
Zoals o.a. hoe werkt een drone, hoe onderhoudt ik de batterijen! Hoe lees ik een METAR, dit is een ander woord voor weerbericht. Van welke gevaren van het weer moet ik mij bewust zijn. Ook het kaart lezen kwam aan bod, en dit is dan geen wegenkaart maar een luchtvaart kaart met alle vliegroutes erop.

Afgelopen donderdag 22 december had ik examen op het vliegveld Hilversum, in een klein lokaaltje op de hangar van het vliegveldje. Het examen bestond “gelukkig” uit 60 meerkeuze vragen. Vragen over het weer, menselijke factoren, opzoeken van coördinaten en luchtvaarttechnische vragen passeerden! En al met al toch best pittig en nadien met na praten al tot de conclusie gekomen dat er een paar vragen sowieso al fout waren. Dus toch met een twijfelt gevoel op huis aan.

De uitslag zou reeds de dag er na komen, helaas was dit niet het geval. Nou dan de zaterdag maar even de e-mail en de brievenbus checken, maar helaas. Dat wordt dus nog even zenuwachtig zijn met de kerst. Gelukkig kwam vandaag woensdag 28 december dan het verlossende e-mailtje met de tekst.


Geachte heer,

In bijlage vind u het formulier met uw examenresultaten.
Ik kan u met genoegen meedelen dat u hiervoor geslaagd bent.

Yes Yes dit was het antwoord waar ik op gehoopt had! Gelukkig kan ik het jaar daarmee donders goed afsluiten. Nu even het certificaat afwachten en dan de papieren invullen voor de vergunningen en dan hopelijk in januari 2017 is alles rond! En kunnen we aan de slag als gecertificeerd ROC-Light drone piloot.

MadebyDrones is breed inzetbaar en denkt graag met u mee.
Wij zijn o.a. inzetbaar voor onderstaande toepassingen.

 • Woning fotografie voor makelaars.
 • Bedrijfsfilm en binnen vliegen met een drone.
 • Het volgen van uw bouwprojecten.
 • Live uitzenden van uw evenement op bijv. Facebook.
 • Het maken van 360 graden foto’s.
 • Het maken van een time Lapse van uw bouwproject.
 •  
  ROC-Light Gecertificeerd
   
   
  facebook                          youtube-subscribe