Mark Bruggeman uut Heino als drone piloot

Mark Bruggeman uut Heino als drone piloot

DALFSEN – HEINO – Mark Bruggeman uut Heino stuurt ons soms prachtige beelden van zijn droneopname die hij o.a. ook bij sportopname’s wel eens maakt. Echt professionele beelden, niet van zo maar een amateur. Die beelden die hij maakt moeten ook gewoon van goede kwaliteit zijn, omdat het zijn beroep is.

Na zijn laatste inzending hebben we Mark aan de jas getrokken om wat meer te vertellen over zijn mooie beroep. Dalfsennet heeft ook wel een drone, maar we moeten toegeven, wij zijn amateurs. Bovendien hebben de vrijwilligers een baan en kunnen gewoon niet altijd buiten gaan spelen. Mark wil met alle plezier er wat meer over vertellen, dat doet hij ook met behulp van een filmpje en wat fotobeelden. Hij wil de Dalfsenaren graag informeren.

DalfsenNet, daar komt ie:

Drone piloot

Dronevliegen, iets dat de laatste periode erg in opkomst is! Voor mij begon dit ruim drie jaar geleden, doordat ik op het nieuws hier iets overhoorde.

Zoekend op Google naar meer informatie over drones raakte ik erg geïnteresseerd in deze vliegende camera. Na wat zoekwerk op de diverse drone webshops heb ik voor € 150,- mijn eerste drone met een simpele camera aangeschaft. Dacht laat ik eerst kijken of dit wat voor mij is en dat was zo, raakte direct besmet met het drone virus.

Het mooie aan vliegen met de drone is de vrijheid, je kunt op plekken komen waar je met de gewone camera niet snel naar toe gaat of kunt komen. En je ziet de wereld vanuit een ander perspectief. Je kunt er prachtig natuurgebieden, evenementen, bouwprojecten en vele andere dingen mee vastleggen.

Dat was ook de aanleiding om een grotere en betere drone aan te schaffen, welke voorzien was van een HD camera met stabilisatie. Na een jaar van veel oefenen en vliegen kwam er steeds meer vraag naar van ach kun je voor mij ook een paar beelden van mijn bedrijf maken. Het is niet toegestaan om de drone commercieel in te zetten zonder certificaten en dit was voor mij aanleiding om mij te verdiepen in ROC-L, een certificaat om de drone ook commercieel te mogen inzetten. Na een cursus gevolgd te hebben om nog meer te weten te komen over regelgeving, metar (weer) het lezen van luchtvaartkaarten met de diverse gegevens heb ik het examen met goed gevolg afgerond.

Tekst gaat door onder de video.

Daarna kon ik de betreffende documenten invullen en opsturen aan het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) om zo het benodigde ROC-L certificaat te kunnen ontvangen. Onderstaande documenten dienden ingevuld te worden:

Vergunning bewijs van inschrijvingen (inschrijven van drone in luchtvaart register)
Ontheffing bewijs van Luchtvaardigheid (Speciaal bewijs van luchtwaardigheid )
Ontheffing vliegbewijs RPA-L (voor het besturen van een op afstand bestuurd luchtvaartuig)
Vergunning ROC-Light (de vergunning waarmee je kunt aantonen dat alles is goedgekeurd)
Aantonen dat je drone verzekerd conform voorwaarden (EG 785/2004 (incl. kaping en molest)

Na een termijn van ongeveer 6 weken had ik mijn ROC-L certificaat en had ik mij inmiddels ingeschreven bij de kamer van koophandel en kon per 1 januari 2017 Made by Drones verder als bedrijf!

Doordat we verder zijn gegaan als bedrijf hebben we een nieuwe drone aangeschaft, een met een 4K camera en waarmee we 20 megapixel foto’s mee kunnen maken.

Inmiddels een jaar verder heb ik al vele mooie opnames mogen maken, Heb o.a. de timmerweek in Dalfsen, kerstwandeling van Team Sukerbiet vastgelegd. Opnames mogen maken bij de Wehkamp in Zwolle en de bouw van het Sportcomplex Tijenraan mogen vastleggen. Ook staan er weer diverse demonstraties gepland voor de komende periode, op 24 & 25 maart staan we in de winkel van Only for Men in Voorburg en op 26 april staan we in Lierderholthuis op de actiedag ALS!

Meer weten over drones of een demonstratie op bijvoorbeeld uw dorpsfeest, buurtfeest, fair of bedrijfsopening informeer gerust naar de mogelijkheden.

Mooie beelden zien, welke ik maak met de drone like dan even mijn Facebookpagina https://www.facebook.com/madebydrones/

Met dank aan DalfsenNet voor het plaatsen https://www.dalfsennet.nl/

Made by Drones
Mark Bruggeman
Tarweakker 3
8141 HW Heino
06 – 200 93 642
www.madebydrones.nl

Mark Bruggeman uut Heino als drone piloot

facebook                          youtube-subscribe

Wilt u reageren op dit bericht of meer informatie over onze diensten neem dan even contact op via onderstaand contactformulier.