Asperges | Salland Aspergeland

Asperges | Salland Aspergeland

Afgelopen zaterdag 31 maart was het prachtig weer en kwam ik onderweg naar een andere klus langs de Asperge velden gelegen in Raalte. Dacht dit moet ik even van wat hoger af vast leggen. De auto even aan de kant gezet en de drone gereed gemaakt en hoppa de lucht in!

Het “Witte Goud” uit Salland! Geteeld in o.a. Raalte! Binnenkort weer verkrijgbaar, maar voor nu zitten de Asperges in de grond en bedekt onder een laag folie! Op 12 april wordt het seizoen geopend en wordt Salland omgedoopt tot “Salland Aspergeland”!

De Asperges van de Fam. Ogink worden o.a. verkocht aan Jonnie en Thérèse de Boer van Restaurant de Librije in Zwolle.

Asperges

Salland Aspergeland, op de foto het land van de Fam. Ogink. Deze asperges gaan o.a. naar restaurant De Librije te Zwolle.

“De asperge (Asparagus officinalis subsp. officinalis) is een plant waarvan de jonge scheuten geteeld worden als groente. Er bestaan witte asperges, groene asperges en paarse asperges. De witte zijn onder de grond gegroeid en uit het licht gehouden, de groene en paarse asperges hebben wel de zon gezien. In Noordwest-Europa zijn de witte asperges het meest gebruikelijk, in landen als Italië de groene asperges. De paarse asperge is een nicheproduct. Ook komt de asperge in het wild voor in duinstruweel en langs rivieren.

Het woord asperge is via het Latijn (asparagus) ontleend aan het Griekse ἀσπάραγος (asparagos) of ἀσφάραγος (aspharagos), een woord van onzekere herkomst.”
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Asperge

Asperges | Salland Aspergeland

facebook                          youtube-subscribe

Wilt u reageren op dit bericht of meer informatie over onze diensten neem dan even contact op via onderstaand contactformulier.