Nieuws

Lees hier de meest recente berichten van Made by Drones, uitgevoerde opdrachten, informatie over drones en andere interessante berichtgeving.

Diensten

Luchtfotografie

De luchtfoto's worden gemaakt met de Phantom 4 PRO met een camera met een 1-inch 20-megapixel CMOS sensor.

Luchtvideo

De luchtvideo's worden gemaakt met de Phantom 4 PRO met een camera DCI 4K/60 (4096 x 2160/60fps) at a bitrate of 100Mbps.

360° fotografie

360° foto's worden gemaakt door de Phantom 4 PRO met een camera met een 1-inch 20-megapixel CMOS sensor.

Ontzorgen Social Media

Ontzorgen Social Media. Het verzorgen van content op de diverse Social Media kanalen.

Video Montage

Het monteren van de gemaakte beelden in een mooie video met bijpassende muziek.

Drone Demonstraties

Het demonstreren van de drone, hoe het werkt! Stand met leuke reeds gemaakte beelden en handige tips en informatie.

Team

Het team van Made by Drones en Media Partners

Mark Bruggeman

Eigenaar | Drone Piloot

Live in Nijverdal

Media Partner | Cameraman Interviewer

Live in Nijverdal is een leuke interactieve toevoeging voor uw event. Zij brengen live verslag van uw event op social media platform Facebook.

Buurman Fotografie

Media Partner | Fotograaf Ede Koch

Uw partner voor al uw fotografische diensten.

Over Ons

Biography

Made by Drones is in 2015 ontstaan vanuit een passie voor het hobbymatig vliegen met drones. In december 2016 heb ik besloten om van Made by Drones een bedrijf te maken, om de drone ook bedrijfsmatig te kunnen inzetten. Voor zowel bedrijven als particulieren. Wij vliegen momenteel met de DJI Phantom 4 PRO voorzien van een hoog kwaliteit camera, welke foto’s maakt in 20 megapixels en videobeelden opneemt in 4K 4096x2160 @110Mbps kwaliteit.

Wij zijn onder andere inzetbaar voor onderstaande toepassingen.

 • Fotografie voor makelaars.
 • Bedrijfsfilm en binnen vliegen met een drone.
 • Het volgen van uw bouwprojecten.
 • Live uitzenden van uw evenement op Social Media.
 • 360 graden foto’s.
 • Ontzorgen Social Media
 • Sinds januari 2017 is Made by Drones in het bezit van een ROC-Light certificaat welke benodigd is om bedrijfsmatig vluchten uit te voeren. Tevens zijn wij verzekerd voor de zakelijke vluchten met een drone tot een bedrag van € 1.000.000,-

  Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart.

  Voor een vrijblijvende offerte of meer informatie kunt u contact met mij opnemen via het contact formulier of even contact opnemen via het telefoonnummer vermeld hiernaast.

  Bedrijfs Info

        Made by Drones

          Tarweakker 3
          8141HW Heino

  •   ROC-Light | Gecertificeerd
  •   Lid van | KNVvL Drones
  •   KvK nummer | 67567339
  •   Rabobank |
  •   Verzekerd | Voor Commercieel Gebruik
  Contact

  Voor een vrijblijvende offerte, informatie of een reactie kunt u contact opnemen via onderstaand contact formulier of u kunt een email sturen aan het onderstaande e-mailadres (of klik op het icoontje) met vermelding van naam en onderwerp dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Of kijk even bij "Over Ons" voor het telefoonnummer.

   

  madebydrones@gmail.com

   
  Regelgeving

  ROC Light Certificering

  De minidrone-regeling ook wel de ROC-Light genoemd is per 1 juli 2016 ingevoerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Met deze regeling wordt het professioneel gebruiken van drones wat laagdrempeliger.

  Commercieel Drone Gebruik

  Het commercieel toepassen van een drone is in Nederland aan strenge regels verbonden. Het hobby matig drone vliegen valt in Nederland onder de Regeling Modelvliegen. Het commercieel vliegen valt onder de ROC en de ROC-Light. Zo mag je je drone niet zomaar gebruiken om bijvoorbeeld foto's te maken voor een makelaar. Of een bedrijfsfilmpje maken voor het plaatselijke bedrijf. Zonder dat je hier de juiste papieren voor hebt.

  Aan welke regels moet je voldoen?

  Je dient een examen met goed gevolg af te leggen, om aan te tonen dat je voldoende kennis hebt. Van de luchtwaardigheid van het toestel, van de weersverwachtingen en je dient o.a. de luchtvaartkaart te kunnen lezen. Hieronder een opsomming van zaken welke verplicht zijn om onder de ROC-Light te mogen vliegen.

  • Examen afleggen met goed gevolg bij EUROUSC.
  • Registreren van de drone waarmee gevlogen wordt (Bvl).
  • Aanvragen van een speciale WA verzekering voor drones met o.a. dekking op molest en kaping.
  • Aanvragen ROC-Light Certificaat als alle onderdelen goed doorlopen zijn.
  • Afleggen praktijktest i.m.v. aanvraag verzekering.
  • Ontheffing RPA-L (remote pilot licence).
  • Ontheffing S-BvL (Speciaal-Bewijs van Luchtwaardigheid).

  Als alle bovengenoemde punten met goed gevolg zijn doorlopen wordt de ROC-Light vergunning afgegeven en mag je je drone commercieel in gaan zetten.

  www.ilent.nl

  Air-Share

  Air-Share is een platvorm om je drone en vluchten te registreren. Het is in samenwerking met gelijkgestemden opgezet om amateur-piloten de mogelijkheid te bieden omzichzelf te laten zien. Zo geven we met zijn allen aan dat het overgrote deel van de amateurs goed op de hoogte is van de regels en dat we graag openheid van zaken geven.

  images

  Doel en Visie

  De visie van Air-Share.

  Als wij langer van onze hobby willen genieten als het komende jaar of wellicht nog iets langer, moet er wat gebeuren! Teveel hobbyisten halen capriolen uit, vliegen boven menigten, snelwegen en in het donker. Zaken die gewoonweg niet kunnen. Tel dat op bij het wantrouwen dat een klein deel van onze bevolking heeft tegen het gebruik van drones en je hebt de basis voor een totaalverbod. Dat is wat Air-Share wil voorkomen. Wij willen aantonen bij de landelijke politiek dat serieuze hobby-piloten hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen, een zelf regulerend platform op kunnen zetten en kennis kunnen uitwisselen omtrent de regelgeving.

  Het doel van Air-Share.

  Uiteraard willen wij groot worden, heel groot! Het klinkt zelfingenomen, maar dit is wat nodig is om een klankbord te kunnen zijn voor de controlerende instantie ILenT en het ministerie van I&M.

  Kunnen wij dit alleen?

  Nee, dit kunnen wij niet zonder allereerst de steun van de hobby-piloten. Daarnaast zoeken wij de samenwerking met partijen zoals DARPAS en Drone-Academy. Deze partijen zijn al ver in het contact met overheid en belangenorganisaties en deze hebben we hard nodig. We zullen deze samenwerking dan ook blijven zoeken.

  Gaan we met Air-Share de piloten kunnen weren die willens en wetens boven Schiphol gaan hangen of een leuke film willen maken van de volgende editie van Mysteryland. Nee, dat is een utopie. Wat we wel kunnen laten zien is dat een meerderheid van de gebruikers zeer verantwoordelijke piloten zijn, technici die zich willen verdiepen in de techniek, hun hobby koesteren en kennis hebben van de regels.

  www.air-share.nl

  Vlieg je drone veilig

  Vlieg je drone veilig is een publiekscampagne van Wiebe de jager van Dronewatch. Omdat niet iedereen op de hoogte is van de regelgeving omtrent het gebruik van drones. En er steeds meer verkocht worden, leidt dit vaak tot gevaarlijke situaties. Om deze hobby niet meer beperkingen op te leggen is de website "vlieg je drone veilig" opgezet. Hier wordt heel duidelijk de huidige regelgeving aangegeven. Wat je wel en niet moet doen, ken je drone en er wordt een kaart aangegeven waar je wel en niet mag vliegen. Dronewatch wil met deze campagne hier verandering in brengen.

  (klik op de banner om naar www.vliegjedroneveilig.nl te gaan)

  Op de site Dronewatch wordt de publiekscampagne aangekondigd.

  Regels

  De wet- en regelgeving rond drones. Aan het vliegen met een drone zitten ook enkele regels. Voor velen zijn deze nog erg onduidelijk. Op deze pagina wil ik jullie op de hoogte brengen van de meest recente regels tot nu toe. De regels omtrent drones zijn nog volop in ontwikkeling. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn voeg ik dit bij op deze pagina.

  Bron: www.drones.nl

  Vliegen met drones is in Nederland toegestaan en valt onder de Regeling Modelvliegen. Deze regeling is opgesteld door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Hieronder een paar linkjes naar de site van de overheid en andere handige links:

  Kaart met No-Fly zones en andere belangrijke info!

  Tabel met regelgeving hobby vs beroeps!

  Mag ik als particulier vliegen met een drone?

  Regeling modelvliegen Geldend op 18-07-2015

  Belangrijke regels:

  • U moet op veilige afstand van mensen en gebouwen vliegen.
  • U mag niet binnen een straal van 3 kilometer rondom een (militair) vliegtuigveld vliegen.
  • U mag niet hoger vliegen dan 120 meter boven de grond of het water.
  • U mag alleen met u drone vliegen als er geen andere luchtvaartuigen in de   buurt zijn.
  • U moet de drone altijd kunnen zien.
  • U mag niet in het donker vliegen.
  • U moet altijd voorrang geven aan alle andere luchtvaartuigen, zoals vliegtuigen, helikopters, zweeftoestellen en luchtschepen. Dit betekent dat u   direct moet landen zodra u een luchtvaartuig ziet naderen.

  Let wel: dit is geen bindend juridisch advies en we kunnen dan ook geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor de juistheid of geldigheid van deze informatie.

  Onze Klanten